söndag 1 februari 2015

Frisk och svettig

...var jag ett tag, men nu har jag duschat så bara det förstnämnda är fortsatt sant. Idag har jag, som kanske framgick ovan, varit på gymmet för första gången på väldigt, väldigt länge. Jag skaffade ett prova på-kort på Friskis och svettis (de har ett helt nytt och otroligt fräscht gym i Kville) och gick och tränade i sällskap med Fia. Planen är att köpa halvårskort om jag kan hitta motivationen att träna igen - och får friskvårdbidrag från jobbet även under föräldraledigheten. Hittills känns det ganska lovande med den första biten, för det var ruskigt kul idag. Det gick dessutom mycket lättare än jag hade väntat mig, men det kanske var nybörjartur? ;) Visserligen tog jag inte direkt i för kung och fosterland, men det blev iaf 5 km på löpbandet (varav jag sprang 3), 10 min på nån slags cykelhybrid och 5 min rodd. Sen kändes det som att benen skulle ge vika när jag gick ner för trapporna på hemvägen, och magmusklerna är redan ömma som bara den. Om det känns så redan nu är frågan om peppen kommer att hålla i sig när träningsvärken kommer på allvar, hehe... Men än så länge är jag hög på endorfinkicken. Jag mailade även till han som är ekonomiansvarig på jobbet, så jag borde få svar snart om hur det är med bidraget.

Annars har jag mest stressat över hur mycket plugg jag har att göra. I torsdags drog monsterkursen Översättningsvetenskap 15 hp igång, och självklart åkte jag på att vara en av dem som ska hålla i första seminariet på tisdag. Jag skulle aldrig ha gift mig, det var mycket bekvämare med ett efternamn som placerade mig tryggt i mitten av alla klasslistor. ;) Nu är läsningen och frågorna i alla fall klara, så nu fattas bara att träffa min partner in crime (vars efternamn börjar på B) före lektionen på tisdag så att vi kan prata ihop oss lite. Egentligen har vi lektion imorgon också, för att kompensera för en som ställdes in förra veckan. Den tänker jag dock skolka från, eftersom jag har först mammagrupp och sedan tid på BVC med Eliah. Enligt planeringen ska han få en spruta den stackaren, men jag tror att BVC-tanten har tänkt fel för den vaccinationen ska enligt all info jag har sett ske vid fem månaders ålder. E blir ju fyra månader imorgon, den lille gofisen. Oavsett sprutans vara eller icke vara ska det bli mycket spännande att se vad han väger nu, en hel månad sedan sist! Jag tippar på sex kilo.

Förresten vände sig lilla underverket alldeles själv för första gången igår. Han låg på mage och tränade som bäst nacken när han plötsligt kom på att han kunde lägga sig på sidan. Sedan såg jag hur han kämpade och kämpade, och vips så var han runt! Dock har det inte gått att få honom att upprepa sin bragd, för när jag lägger ner honom för att han ska få försöka blir han extremt irriterad när det inte går på en gång. :p

Så här kan man också plugga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar