måndag 25 augusti 2014

Ode till nybörjare

Det finns ingen trevligare språkgrupp att undervisa än den som precis har börjat. Första veckorna på terminen är sjätteklassarna alltid små guldklimpar. De tycker att precis allt de får lära sig är jättekul och spännande, och lyssnar med andakt på allt läraren (aka jag) säger! Efter några veckor (eller, om man har tur, några månader,) brukar den första entusiasmen släppa. Det är först då man kan avgöra om det är en bra grupp på riktigt eller om allt bara var en bieffekt av nyhetens behag. ;) I år borde jag dock ha smekmånad hela tiden jag jobbar, eftersom jag inte planerar att göra det sådär fruktansvärt lång tid till.

Förutom att sexorna var trevliga idag så var även sjuorna och åttorna helt drägliga, haha. Däremot var det lite kaos med organisationen på skolan, eftersom de tillfälliga klassrummen som ska användas till ombyggnationen är klar inte var färdiga än. Därför blev det lite spontana beslut angående var lektionerna skulle hållas. Det var lite stressigt, men på ett sätt var det ändå bättre än om klassrummen hade varit klara eftersom det blev mindre spring upp och ner för trapporna och in och ut mellan skolan och barackerna. Vi får se hur det blir imorgon... Och just ja, lite kommentarer på magen fick jag också. Fast de var betydligt färre än jag hade väntat mig. Åttorna sa dock att de hade spekulerat redan i våras, men inte vågat fråga av rädsla för att förolämpa mig om de hade misstagit sig. :p

Åskan jag nämnde igår höll förresten på hela natten. Den väckte mig flera gånger, trots att jag hade öronpropparna väl intryckta i skallen. :p När jag steg upp 06.45 mullrade det fortfarande på riktigt bra, men sen avtog det ganska snabbt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar