lördag 17 januari 2015

Urk i burk

I mitt huvud författade jag igår ett inlägg om hur jag inte hade så mycket att skriva om eftersom livet som föräldraledig mest handlar om samma rutiner dag ut och dag in. Men be careful what you wish for! Vår fredagkväll, som började mysigt framför Big Hero 6, avslutades med ett frenetiskt skrubbande av skafferiets alla vinklar och vrår. Vi hade fått MJÖLBAGGAR!

Efter att ha kastat bort allt som inte med hundra procent säkerhet var tätt förslutet, städat ur hela skåpet med mindre miljövänliga medel och diskat alla burkar etc. så har vi förhoppningsvis "tagit hand" om de små liven på tillfredsställande sätt. Men jag kan inte låta bli att rysa vid tanken på att vi möjligen har hunnit sätta i oss några av rackarna innan vi upptäckte deras intrång. Jag får försöka trösta mig med att 1) de är inte precis osynliga så vi borde ha sett dem under matlagning och 2) insekter är ju en bra källa till protein... som knappast kan frodas i magsyra... eller..? Huvvaligen.

Men om jag då ska försöka släppa tankarna på uschlen en stund och återgå till det ursprungligen tänkta ämnet så ser dagarna numera allt som oftast ut så att Cameron stannar uppe sent för att jag ska få sova ostört ett tag, vilket då innebär att jag och Eliah är på tu man hand på morgonkvisten. Han är inte riktigt stabil i sitt sovmönster - har jag tur sover han mycket och jag hinner jobba en stund (Harlequin, baby!)  och har jag ännu mer tur är han vaken och stålande glad och överöser mig med kramar och leenden. :D Oftast blir det något mellanting, och lille herrn sover såklart allra helst på mig så att jag inte kan göra så mycket vettigt alls. On a related note så är detta en mobilbloggning. ;) Lite senare vaknar fadern i huset, jag tar en promenad och så äter vi ett antal gånger under dagen, tills det är dags för sömn igen. Och så går det runt, runt. Men till veckan börjar terminen, då blir det iaf skola, med tillhörande social stimulans två gånger i veckan för min del. Tyvärr ingår också den obligatoriska stressen över D-uppsatsen som ska skrivas...

Läget just nu... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar