onsdag 22 januari 2014

Ordning och reda, pengar på fredag

…för då kommer lönen, hehe.

Idag har jag varit helt och hållet ledig, vilket har gjort under för organisationsnivån i mitt liv. Dels har jag betat av en massa nödvändigheter som samtal till myndigheter och dylikt, och dels har jag ägnat mig åt en del bokstavlig organisering i form av t.ex. tvättsortering och utrensning i skoförråden. Av 37 par återstår nu ynka 30, resterande går till second hand eller, i ett par hopplösa fall, direkt i soporna. Skönt! Jag hatar att rensa, men älskar när det är gjort. Överväger faktiskt på allvar att anlita städhjälp för att råda bot på glappet som uppstår på grund av min kärlek för renlighet och min avsky för rengöing. För att få lägenheten grundligt städad varannan vecka skulle jag måsta punga ut med ungefär 600 kronor efter avdrag… i mina öron låter det sjukt värt det. Bland olika "skämma bort mig själv"-alternativ är detta ett av de mest tilltalande. Misstänker att även C tycker det kan vara värt 300/person för att slippa skiten (i dubbel bemärkelse).

Något annat jag har bestämt mig för att lägga lite extra pengar på i framtiden är riktigt bra mat. Som ett led i detta beställde jag igår efter en köttlåda, dvs. en låda full med 8,5 kg närodlat och KRAV-certifierat kött direkt från bonden. Den borde komma någon gång nästa vecka, och det ska bli mycket spännande att se om vi får in allt i frysen. ;) Priset låg på 99kr/kg, och det tycker jag inte alls är så farligt faktiskt. Och när jag ändå är inne på bra mat så vill jag tipsa alla om att testa smörsteka grönkål eller alternativt savoykål tills det blir riktigt knaprigt. På med lite salt och du har ett fullgott alternativ till vilka chips eller popcorn som helst. Nä, överlägset faktiskt! För kål är dessutom nyttigt.

Att äta mer ekologiskt var ett av mina inofficiella nyårslöften. Det andra var att skärpa till mig igen och komma igång och träna (mer än promenader, som jag alltid sysslar med). Idag har jag tagit ett par steg i rätt riktning genom att skicka ett mail till gymmet för att återuppta mitt medlemskap (avgiften täcks till och med av friskvårdsbidraget från jobbet!) och utöver detta har jag också kört ett ganska omfattande styrkepass här hemma. Så om 1-2 dagar har jag förmodligen en helkroppstäckande och mördande träningsvärk att vänta. Men det är ju en skön smärta. Eller hur det nu var.

Igår körde terminen på universitetet igång med ett kort introduktionspass. Min hjärna protesterar argsint emot att krav återigen ställs på att den ska ta ansvar, komma ihåg, organisera… Jag känner mig något överväldigad av alla deadlines, speciellt i och med att vi har två 7,5-poängskurser som löper parallellt med uppsatsskrivandet. Men tar jag det bara en vecka i taget brukar det lösa sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar