fredag 29 juli 2011

Tidig försening

Bläk, jag hatar när jag vaknar tidigare än vad som egentligen är nödvändigt. Facebook räcker som inte till för att fylla ut min morgon... Det värsta är att mitt prematura uppvaknande berodde på att jag drömde mardrömmar om att jag försovit mig. I drömmen vaknade jag, kastade en blick på klockan (som visade 09.99) och försökte febrilt ringa på jobbet och tala om att jag skulle bli sen. Vilket de kanske borde ha märkt redan, efter 99 minuters snoozande? :p

När jag nu ändå är vaken och har lite tid över så kan jag ju skriva lite om gårdagen. Vi hade Lovisa, Lasse och Stefan här på fika och spel. Jag var ute och roade mig med att promenera upp för Tjamstan just efter jobbet, så Cameron fick stå för bakandet. Det blev en paradise pie (som en gigantisk, lite mjukare och tjockare chocolate chip cookie med en glasskula ovanpå, dränkt i chokladsås) som smakade nästan som originalet, även om konsistensen var lite annorlunda. Bra jobbat av Cam, som dessutom gav sig in på att göra eget jordnötssmör genom att blenda vanliga jordnötter utblandade med lite olja.

Efter fikade spelade vi alltså spel. Det blev Talisman, ett role playing game som vi lånat av Moa och Timmy i en vecka. Det är ett roligt spel, men komplicerat. Vi började kl. 18.30 ungefär, och kl. 23 gav jag upp för att det var läggdags och jag var less. :p Då hade fortfarande ingen vunnit. Lovisa kom närmast, men sen dog hon när hon skulle slåss mot bossen, och då var det ingen som orkade fortsätta.

Nu är det dags för mig att gå och borsta tänderna om jag inte ska uppfylla min drömprofetia och komma sent till jobbet.

Ps. Glömde skriva att jag fick ett gå-/löpband igår. Vet inte om det var mamma eller Cam som var givaren riktigt? Båda tog åt sig äran lite. :p Det är ett second hand i alla fall. Har inte hunnit prova så mycket än, men det verkar funka bra. Även om det är ett litet ett som inte har lika många finesser som mastodonterna på gymmet så kommer det helt klart vara uppskattat de dagar då regnet öser ner, eller termometern visar -30!

3 kommentarer:

  1. Det där låter som ett helt fantastiskt bakverk! Kan man möjligen få receptet? :)

    SvaraRadera
  2. åhhhh hälsa cam att han gärnma får baka en sån åt oss också =) lät ju hur nuttigt och hälsosamt som helst =) give me the resept !
    09.99, haha då var du ganska sen =D

    SvaraRadera
  3. Ska fixa receptet till imorgon om jag kommer ihåg det. :)

    SvaraRadera