lördag 12 november 2011

Numerologi och veteraner

Idag (igår) är det 111111, och statusarna på facebook kryllar av uttryck för människors fascination för siffror. De som inte handlar om det handlar om den högtid som idag firas i Amerikatt, nämligen Veteran's Day. Jag känner mig underligt provocerad av folks lovjungande av soldaternas insatser för USA. Dels för att jag är pacifist, och dels för att jag inte håller med om att USA är varken speciellt fritt eller speciellt bäst. Vilket amerikanerna dock verkar vara rörande överrens om. Men jag försöker ändå låta bli att göra en motargumentsstatus med temat "Mitt land är bättre än ditt land och krig är dumheter", för jag har en känsla av att det skulle leda till en föga givande diskussion (läs: name calling).

För mig är varken datumet eller högtiden lika väsentliga som det faktum att det är fredag. Jag har spenderat kvällen hos min granne, släkting och kollega Elin, tillsammans med ett par andra trevliga jobbarkompisar. Det blev trerätters, vin och surr. Nu känner jag mig ganska så redo för sänggång faktiskt. Imorgon ska jag njuta av lyxen att hinna ta en promenad i dagsljus, och sen ska jag förkovra mig i spansk språkvetenskap och engelsk litteratur. Weehooo. På riktigt faktiskt. Känner mig rätt peppad.

2 kommentarer:

  1. Peppad över att plugga en lördag - ses nog av många som sjukligt!

    SvaraRadera
  2. Haha. It takes a fool to remain sane. (om pluggandet på lördagar)

    Och jag är också pacifist. Det enda rätta, amen.

    Och jag är en hobby-numerolog som iofs inte skrev nånting om datumet nånstans, men istället gick runt och tänkte på det typ år innan dagen kom. :P It takes a fool to remain sane. Right? :P /Eve

    SvaraRadera