torsdag 28 januari 2010

El Pípila och skolan




Såhär ser Guanajuato ut från ovan vid 20-tiden. Igår gick jag och Cam upp till statyn El Pípila, som ligger på ett berg i utkanten av stan. Det var inte så värst långt att gå, men trapporna är lite extra jobbiga i den tunna luften här. Hur som helst så var det värt det, utsikten är jättefin! Pípila himself är någon slags krigshjälte. Ärligt talat så har jag inte så stor koll på historien, så skäms på mig. Men innan jag åker härifrån vet jag säkert mer. ;)



I övrigt så har det mest handlat om skolan de senaste dagarna. Jag började i tisdags. Egentligen har alla dagar varit ganska lika varandra. 1. Jag väntar på bussen i en evighet. 2. Bussen dyker upp strax innan lektionen börjar och jag drabbas av panik för att jag inser att jag kommer vara 10-15 minuter sen. 3. Jag anländer till Valenciana och får vänta en kvart på att läraren ska dyka upp. ;)

Det verkar som att kurserna här innebär ganska mycket jobb. Dels är det läxa från varje gång, och dels har man stora tentor – oftast en i mitten av kursen och en i slutet. Inlämningsuppgifter gör man oftast i grupp. Mitt schema ser ut som följer:

Tisdag 9-12 Lengua Crítica y Redacción (Typ en uppsatskurs)
Tisdag 12-15 Literatura Española
Onsdag 12-14.30 Lingüística General I
Torsdag 9-12 Literatura Méxicana
Fredag 15-16.30 Lingüística General I

Egentligen hade jag fria fredagar, men latmaskarna i min lingvistikgrupp ville inte ha en 4-timmarslektion på onsdagar så det förstörde mitt fina upplägg. Nåväl, man får missa två lektioner utan att det gör något, så får jag för mig att ta en långhelg och resa iväg någonstans är det fortfarande inte helt omöjligt.

Nu ska jag knalla in till stan igen (bor förresten ca 1 km från centrum, och 2 km från busshållplatsen för skolbussen… så det blir en del vardagsmotion!) och be någon kolla igenom mina ansökningshandlingar för studentvisum. Imorgon åker vi nämligen till San Miguel de Allende för att lämna in dem, och jag vill helst inte upptäcka först då att jag gjort något fel! Wish me luck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar