lördag 13 februari 2010

Viva la vida

"The sun
Let it do damage
Like they said it would
If given chance"

- Mexican Sun, Chevelle


(Lustigt nog den sista sången som kom upp på shuffle innan jag gav upp mitt solande för idag. Coincidence? :p)


La vita è bella. Idag har varit en härlig dag. För det första så tillät jag mig att sova tills jag vaknade. Kl. 12. Åt frunch i lugn och ro och begav mig sedan ut i solskenet för att promenera till busshållplatsen, iförd t-shirt. (Dock med fleecetröjan nedpackad i väskan - temperaturen inomhus är inte att leka med! Jag sover i tjocksockar och fleecetröja, under tre täcken...) Väl framme visade det sig att dagens 2-timmars lektion i lingvistik var inställd. Det visste tydligen alla utom jag och en kille till, för ingen annan dök upp. Det visade sig sen att jag hade fått ett mail om det när jag kom hem, men det hjälpte ju inte så mycket eftersom det inte fanns där när jag kollade mailen innan jag for.

Den extra resan gjorde mig dock ingenting. Det var härligt i solen och bussen kostar bara 2,50 kr roundtrip. På vägen hem gick jag på Comercial Mexicana och handlade massvis med goda frukter och grönsaker. Sen promenerade jag hem, tog på mig shortsen för första gången sedan jag kom hit och traskade upp till Pípila för att se staden från ovan i dagsljus och sola lite. Ungefär en timme senare gick jag hemåt igen, köpte lite färskt bröd på bageriet och lagade till en gomiddag. Och än har kvällen säkert mycket att erbjuda.

Valenciana, där jag läser alla mina kurser. Det ligger en 17 minuters promenad och en 15 minuters bussresa från Embajadoras, där jag bor. Bilden är tagen från busshållplatsen.

Skolgården.


Anledningen till att jag inte behagade slå upp mina ögonlock förrän kl. 12 imorse var att jag gick ut igår med bl.a. Alma. Vi var på Bar Fly och svängde våra lurviga tills de stängde, sedan fortsatte vi till Los lobos där jag fruktade för mitt liv för ”balkongen” vi stod på gungade oroväckande när dansandet blev för vilt. Hur som helst så kom jag inte hem förrän vid 3 och var inte i säng förrän kanske en timme senare… Det var kul. Pratade massvis med spanska hela kvällen.

Jag och Guiseppe (spanjoren) kom fram till en teori genom intensiva fältstudier. Det är nämligen så att mexikanerna gillar att dricka, men de gör det inte i stora mängder. När man går ut kan man ge sig sjutton på att om man ser någon aspackad människa så är det antingen en europé eller en amerikan. Vi kom fram till att det har att göra med att vi, i jämförelse med mexikanerna, är alldeles för inbundna. De dansar lika glatt i nyktert tillstånd. Och snyggare än vad de flesta av oss kan drömma om att åstadkomma, kan man väl också tillägga.

Något mexikanerna istället gör i överflöd är att röka. Mina kläder från igår stinker verkligen cigarettrök, och när jag kom hem på kvällen rosslade jag och hostade som en 80-årig farbror med lungemfysem. Tack och lov gick det över efter några timmar. Men idag när jag klättrade upp till Pípila kände jag mig återigen som en asmatiker. Det är inte nådigt vad svår luften är att andas på den här höjden! Minsta lilla ansträngning gör nästan att man börjar hyperventilera. Jag skulle tippa att det är 700-800m upp till Pípila... rakt upp. Jag fick stanna och vila tre gånger. :p

Jag höll på med diverse hårexperiment igår. Detta är det slutgiltiga resultatet.


För att totalt byta ämne så upptäckte jag förresten idag att shorts inte är något att rekommendera här. Jag har aldrig känt mig så utstirrad som nu i eftermiddag. Mexikaner är inte någonsin blygsamma med kommentarer när de uppskattar någons utseende, men dristar man sig till att visa lite hud (ja, även om det är knä-hud) så är det tydligen som att man ber om det. ”Pretty eyes”, ”wow”, ”bonita” och till och med morrningar är reaktioner man får vara beredd på. Seriöst, har en morrning någonsin varit en framgångsrik raggningsreplik? I think not. Jag önskar jag hade en takterrass så jag kunde få lite sol på min bleka hud utan att nödvändigtvis behöva visa upp den för halva stan.

Nu ska jag njuta av mitt fungerande internet så länge det bara går. Min hyresvärd hade varnat om att det skulle vara avstängt fredag-måndag, men än så länge funkar det som vanligt. Eftersom jag är en total internetnörd som är helt beroende av att få någon timmes datorande varje dag så hoppas jag att det håller i sig. Annars blir det till att besöka något mysigt café med wifi. Det är ju melodifestival igen imorgon, om inte annat.

Avslutar med bilderna jag tog idag från Pípila.





3 kommentarer:

  1. Haha, skrattade gott åt morrningarna! Funderar på om de brukar få napp på det och att det är därför de använder sig av den tekniken :P Haha!

    Det verkar vara underbart hos dej! :) Längtar efter att få se det med egna ögon!

    Kram! /E

    SvaraRadera
  2. Du är säker på att det var shortsen då? Jag menar vackra blondiner går nog inte förbi varjen dag ;-) Härligt att se foton därifrån, längtar verkligen utomlands!

    kram

    SvaraRadera
  3. HAHA! Morrningar! Jag vet inte vad jag mer kan skriva än "HAHA! MORRNINGAR!" igen. Och jag längtar också utomlands! Tur att resorna till Frankrike, Portugal, Spanien och Miami snart infaller! Ps. Läser dina inlägg nu i sträck igen... sitter vid biblioteket fast vid min egen dator. Trådlösa nätverk we love you! Pok /Eve

    SvaraRadera