lördag 27 februari 2010

Fracaso

Idag blir det nog ett något kortare inlägg, för jag måste verkligen ta itu med de 3(!) uppsatser jag har att skriva i helgen. Men det kanske är uppfriskande efter de noveller jag har skrivit på senaste tiden.

Det jag egentligen har att berätta är att jag igår återigen satte mig på bussen mot San Miguel de Allende för att äntligen hämta ut mitt visum. Tyvärr hamnade jag på den 10 kr billigare bussen. Skillnaden mellan den och den andra, förutom priset, är att den stannar 2162 gånger längs vägen, blir smockfull, saknar air conditioning och tar en timme längre. När jag kom fram var jag både varm och alldeles för sen. Jag visste visserligen inte att migrationskontoret stängde klockan 13, men det blev jag informerad om när jag dök upp vid deras dörrar kl. 13.15… Inte ens mina puppy dog eyes hjälpte på de hårdkokta grindvakterna, så jag måste åka tillbaka igen på måndag (och se till att ta den snabba bussen!).

Nu var det inte en helt bortkastad resa, då jag bestämde mig för att utforska stan lite innan jag åkte hem igen. Vädret var helt fantastiskt, inte ett moln på himlen! Så när jag hade sett ett par kyrkor och kände mig kulturellt mättad satte jag mig i en park och läste en timme. Det enda som störde mitt goda humör, förutom bristen på visum i min väska, var ett par 15-åringar som förföljde mig genom stan i ca 15 minuter enträget ropandes ”Ey baby, wha’s you name?” på bruten engelska. Jag fick ta till allt mitt tålamod för att inte brinna på dem efter en kvart, och ta till fysiskt våld, skrikandes ”jag är inte intresserad av 12-åringar!”, följt av idel förolämpningar om deras mödrar. Haha, inte för att jag är för att förolämpa någons mamma, men det är bästa sättet att få en mexikan riktigt upprörd.

Nej, nu är det dags att ta sig samman. 1000 ord om klasskillnaderna i Pride and Prejudice och ett par uppsatser på spanska om vardera 2 sidor som kritiskt granskar varsin text står på schemat. Peppad? Svar nej.

Kyrka nummer 1, där jag åt min medhavda matsäck.

Samka kyrka från en annan vinkel. Den var inmurad, så det var svårt att få en bra bild.

Kyrka nummer 2. Gav lite Sagrada Familia-känsla... i parken bredvid satt jag och läste i solen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar