torsdag 4 augusti 2011

Blåbär, blåbär, überalles!

Idag har vi plockat blåbär. Eftersom jag är en ovan bärplockare vet jag inte vad som anses vara normalskörd, men med tanke på allt prat jag har hört om hur lite det finns i år så tycker jag att vi lyckades fantastiskt bra. Vi var inte ute speciellt länge, men ändå hade vi med oss en full 10-litershink (tror jag då att det är) hem. Vi kände oss jätteduktiga och husliga. Mindre roligt blev det när vi insåg att det är ganska så jobbigt att rensa allt. :p

Efter ytterligare en kvällspromenad med Eve lurade jag slugt nog med mig henne hem och satte henne på bärrensning med löfte om muffins som lön. Hon jobbade sakta men noggrant och fick alltså utlovad betalning. Jag hittade på ett eget recept som blev riktigt bra faktiskt. Förhoppningsvis har jag vett att skriva ned det någon gång medan jag fortfarande minns vad jag hade i. Kanske imorgon, om det är lika segt på jobbet som det var idag. Då ska jag försöka komma mig för att leta rätt på länken till det där utlovade chocolate chip pie-receptet också. Nu borde jag däremot absolut sova. Varenda dag är jag jättetrött och lovar mig själv att jag inte ska hitta på miljoner saker att göra på kvällen utan gå och lägga mig i vettig tid. Och varje kväll misslyckas jag, distraherad av tidigare nämnda miljoner saker.

Förresten är imorgon inte min sista jobbardag längre, utan det blir måndag och tisdag också på banken. På tisdag ska jag prata med chefen igen, då får vi se om slutet kan skjutas upp ytterligare. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar