måndag 15 mars 2010

Expertkommentatorn har anlänt

Nu överraskar jag mig själv och världen (för hela världen läser nog detta) med att uppdatera två dagar i rad. Gasp! Men jag har ju sååå mycket att säga. ;)

SVT fick äntligen ändan ur idag och la upp mellisfinalen. Har suttit och sett den nu (två timmar programtid men tre timmars tittande... dock bättre att det fryser var 5e minut än var 5e sekund som i livesändningen!) och känner äntligen att jag har lite bättre koll på mina åsikter. :p Vann rätt låt? Ja, mycket möjligt. Jag är i alla fall inte upprörd över resultatet, även om jag gillade Salem också. Hans låt var ganska tjatig, men det är nog bra i Eurovision då man bara får höra den en gång. Men let's face it, melodifestivalen handlar om så mycket mer än musiken. Eftersom jag inte hade någon att dela mina kommentarer med när jag såg programmet tänkte jag skriva dem här istället.

Största modefloppen: Olas hår. Aj, mina ögon! Byt frisör, snälla. För din egen skull... och för Sveriges.
Runner up: Annas vilda stilblandning. Converse och tights matchat med spetsklänning och tiara? Nejnejnej.
Största skammen för Sverige: Manboy. Hallå? Är det bristande engelskkunskaper hos svenskarna som gör att en så banal låt släpps vidare till final?
Runner up: Tricky... men kanske blir det Ola igen, för att återigen sjunga en låt om Natalie. Get over yourself.
Artist jag helst vill ta med mig hem: Peter Jöback. Glitteröga! Jag smälter.
Runner up: Salem Al Fakir. Jag har a thing för ögon. Stora blå funkar också. ;)

Sådärja, då var väl alla de viktiga bedömningskategorierna avklarade? ;)

Sen för att byta samtalsämne totalt så måste jag berätta historien om min dusch. Första dagen när mamma och Åsa kom hit och jag skulle duscha så kom det bara några fjuttiga droppar ur duschen, och vattnet i handfatet var alldeles brunt. Inte så kul, men jag antog att det berodde på att vattenransonen var slut (det är väldigt torrt här) och att det skulle fixa sig självt inom några dagar. Så jag duschade på vandrarhemmet istället, och fortsatte med det hela tiden m och Å var här. När de sedan åkte och jag skulle prova duscha hemma igen var läget oförändrat, så det blev till att tvätta kroppen så gott jag kunde i de två strålarna som fanns och tvätta håret i handfatet (det vattnet var iaf tillbaka till normalfärg!). Nu när det var dags att duscha igen kände jag att det måste bli ändring, så jag pratade med hyresvärdinnan och hon kom med den briljanta idén att sticka en nål genom vartenda litet hål i duschhuvudet. Tydligen hade arbetarna som var här för ca två veckor sedan sparkat ner jord i systemet eller nåt, och det hade täppt igen hålen i duschen och färgat kranvattnet brunt... så nu efter nålbehandlingen har jag en dusch som sprutar mer än någonsin! Vilken lycka! Måste bara låta den stå och spola ett tag innan jag duschar, så den kvarvarande jorden hamnar i avloppet och inte i mitt hår.

Ikväll ska jag mumsa på lite svensk mörk choklad som Åsa var vänlig nog att ta med till mig. Och så ska jag och Cam ha date night och se de två nyaste avsnitten av How I Met Your Mother så synkat vi kan medan vi pratar (och skrattar) med varann på Skype. Så romantiskt som det kan bli på distans. ;) Men nu är det mindre än två veckor kvar tills vi ses! Då blir det snuggles. :)

3 kommentarer:

  1. Peter Jöback må ha glitterögon men han följer nog hellre hem med mig än med dig,stackars lilla flicka,och du kan kanske gissa varför.

    SvaraRadera
  2. Haha pappa lilla... det var inget sånt jag hade i åtanke. :p

    SvaraRadera
  3. Jag har inte lyckats se finalen, internetuppkopplingen har varit kass de senaste dagarna... Men jag har lyssnat på alla låtar och tyckte egentligen inte att nån var så värst bra. Låten som vann funkar kanske, men jag är inte så förtjust i hon som framförde den. Jag har dock följt den tyska uttagningen och noterat att de har mycket att lära av oss:) Nåväl, till Eurovision är jag hemma!
    Kram, Linnéa

    SvaraRadera