fredag 27 maj 2011

Strömavbrott

När jag vaknade imorse trodde jag att lampan på toan hade gått. Så var inte fallet. Istället hade hela Malå drabbats av strömavbrott, tydligen var det någon stor ledning som hade gått, och ingen visste riktigt när man kunde vänta sig att strömmen skulle komma tillbaka. Detta ledde till en del intressanta diskussioner om hur beroende vi är av el i dagens samhälle.

Kaffe verkar vara en sån där grej som inspirerar folk till stordåd. Jag tror knappast det var någon arbetsplats som var utan, strömbristen till trots. Vissa importerade från byarna utanför Malå, andra löste det på plats med hjälp av alternativa energikällor. Skolans kaffe fixades med hjälp av gasbrännarna i kemisalen. :p

Eleverna var mest förfärade över att det, istället för pizza, skulle serveras fil till lunch. Ett annat problem var att affärerna inte kunde öppna, eftersom kassasystemen är datoriserade. Vissa undrade vad man skulle göra om man inte hade någon mat eller, ve och fasa, något godis hemma. "Det är därför man ska handla som om det inte fanns någon morgondag", blev slutsatsen.

Strömmen kom faktiskt tillbaka tidigare än väntat, redan vid 10-tiden. Det upptäckte vi när en kille inte tänkte sig för och kopplade i hårtorken i bildsalen, för att torka färgen på sin tavla. Det tog nog 10 sekunder innan någon reagerade på det konstiga i att den fungerade. :p

När strömmen var tillbaka och ordningen återställd blev det en ganska vanlig fredag, förutom att vi slutade lite tidigare. Jag och Cam travade iväg till banken och fixade ett konto till honom, ifall att försäkringskassan nu behagar betala ut hans ersättning någon gång i en avlägsen framtid... Sen gick vi hem och lagade till lite rosépepparfilé, och nu ska vi se film i traditionell fredagsanda. Gött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar