tisdag 15 januari 2013

Hejskipejski

Stockholm var fabulous, som synes av min frånvaro här. Jag hann umgås med alla mina fina, planerade sommarens resa (mer om det senare), var äldsta besökaren (iaf utan medföljande barn som svepskäl) på Junibacken, kikade på nya boenden, hade spännande nattliga diskussioner... :) Fast det var inte bara semester hela tiden, jag fick rycka in som personlig kock också. Jag lagade mat åt Eve tre dagar av fyra, plus att jag fixade matlådor så hon ska slippa äta på McDonalds. :p Tyvärr fotade jag inte speciellt mycket, men jag har en bild i alla fall, om än av urdålig fel-sida-av-iphonen-kvalitet.

Jag, Linnéa och Sanna.

Jag hade även den obeskrivliga glädjen att få åka hem med ett SJ-tåg, som inte helt överraskande havererade någonstans längs vägen. Det enda man kan räkna med när man reser med SJ är att man i alla fall slipper betala för sin resa... Man måste också älska deras informeringsskills. När tåget hade stått stilla i en 30-40 minuter sa de i högtalarna att vi skulle klä på oss och invänta order att byta till ett annat tåg. Två minuter senare annonserade de att vi skulle vara redo, men att de inte var säkra på att tågbyte faktiskt skulle bli av. Ytterligare några minuter senare sa de att de hade fixat vårt tåg och att vi inte skulle behöva byta utan kunde ta oss vidare inom kort. Sedan gick rätt många minuter innan något hände, följt av ett sista utrop om att vi skulle byta tåg after all. Som tur var tog jag mig över till det nya tåget rätt snabbt, för sedan visade det sig att det inte riktigt fanns sittplatser till alla... till Götet anlände vi strax före midnatt, 1,5 timmar sena. Jag kom i alla fall hem till dessa skönheter:

Knäppiskisse (och Cs pyjamasben).


Kira aka Einstein med hårstyling courtesy of C.

Min vackert blommande orkidée. Och snö igen, bluähhh.

Nåväl, dags att återgå till reseplaneringen som jag nämnde tidigare. Jag och några kompisar har i flera år diskuterat möjligheten att tågluffa tillsammans, men det har aldrig riktigt blivit av. Nu insåg vi att vi börjar bli gamla och snart måste betala vuxenpris för biljetterna, så det kändes lite som sista chansen i år. Eftersom flera av oss redan har sett en hel del av västeuropa bestämde vi oss för att satsa på öst istället. Plus att det är mer exotiska länder där OCH allt blir mycket billigare. Och när vi började göra lite efterforskningar och planera resrutt så insåg vi snabbt att vi tom skulle förlora på att köpa interrailkort, så vi köper biljetter eftersom istället. Åldersnojan var i onödan alltså. ;) Nedan följer i alla fall vad vi har kommit fram till hittills:

Vi tänker oss att börja i Albanien och arbeta oss upp längs kusten med besök i diverse länder och städer för att avsluta med strandliv i Kroatien och slutligen flyga hem från Slovenien.

Planeringen är igång!

2 kommentarer:

  1. Jag kan skicka några fler vackra bilder på oss från Junibacken om du vill :) Vi i Alfons fönster går inte av för hackor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes please, det vill jag mycket gärna! :)

      Radera