fredag 10 december 2010

En episk historia

Hello helgen; min första som ensamstående. Det har börjat helt ok med Idolfinal (hoppas Minnah vinner bara för att jag har så väldigt, väldigt svårt för Jay), gos med katten och improviserad en-persons-kladdkaka (med o’boy som substitut för kakaon som jag glömt köpa). Imorgon tror jag dock att jag ska fly tystnaden och bege mig till Näsliden för att spendera en kväll med moder och fader.

Iofs är det betydligt tystare i Näsliden än vad det är här. Jag har faktiskt funderat på om min lättväckthet beror på miljöskador från min barndom. I åtminstone 12 års tid blev jag bortskämd med att det enda som hördes nattetid var vindens susande i skogen och något enstaka knäppande i väggen… Fast sen läste jag att lättväckthet beror på att man har långt mellan ”sömnspolarna”, dvs. – om jag förstod det rätt – att man inte har lika intensiva signaler i hjärnan när man drömmer och därför inte blir lika distraherad av sin sömn utan uppfattar uttryck utifrån bättre. Med andra ord blir det nog till att fortsätta med öronpropparna så länge jag bor inom ljudvågsavstånd från grannar, bilar och min egen lilla kissemjau.

I övrigt så kommer jag att måsta sitta och skriva ihop en plan för min c-uppsats i helgen, för den ska in på torsdag. Har bestämt mig för att byta ämne nu, då jag efter lite research-googlande för mitt tidigare ämne insåg att någon i Skövde redan skrivit ganska precis den uppsats jag hade tänkt mig att skriva… Nu är tanken att jag ska titta närmare på ett antal barnböcker från olika kulturer och undersöka om det finns skillnader i hur ämnet döden behandlas. Det kan nog bli intressant det med. Men ärligt talat önskar jag att jag hade gjort bort uppsatseländet redan. Jag fick antagningsbeskedet får våren idag också vilket påminde mig om att jag har en till c-uppsats som väntar runt hörnet…

Oh, förresten så var jag på PIM-seminarium igår och har nu fått ett diplom för att jag klarat av de 3 första uppgifterna. Yay me. Och idag gick jag och Anna-Karin och handlade för matlagningen vi ska göra med språkvalsgrupperna på måndag. Så sjukt skönt att det snart är jul! Sista veckorna borde inte bli allt för ansträngande, och jullovet ska bli så fantastiskt skönt. I need a break.

Förresten så måste jag, även om det här inlägget håller på att nå mastodontstatus, också tillägga att jag nu har en liten tanke på att kanske gå en översättarutbildning till hösten. Det är inget definitivt, jag vet inte hur det blir med jobb här och är inte ens säker på att det är den utbildningen jag i slutändan vill gå… men jag har i alla fall ställt mig i bostadskö nu i Göteborg utöver den jag redan stod i, i Lund. Så kanske, bara kanske, blir det en sörlänning av mig inom en inte allt för avlägsen framtid.

Nej, nu har jag svamlat nog. Nu ska jag vända min uppmärksamhet mot upplösningen av Idol, och säger hejdå med denna bild:

1 kommentar:

  1. Mycket trevlig läsning trots/tack vare mastodontlängd på inlägget :)

    SvaraRadera