måndag 8 juli 2013

Återträffen och Malåfesten

Jag är tillbaka i Göteborg igen efter en härlig helg hemma i norr. Gårdagen slösades bort på att resa samt vänta en himla massa timmar på Arlanda, men övrig tid var det ljuvligt. På fredagen anlände jag Malå precis i tid för att hinna vara med på sista dagen på sextiotalsveckan. Härlig sommartradition! Det var bland annat dags för upplösning av det lokala körslaget. Sen på kvällen fick jag äran att närvara på kusinbarnet Claras 3-årskalas också.

På lördagen var jag, Sabina och Moa i Stockstugan tidigt och förberedde allt. Det tog sjukt mycket längre tid än vad jag hade väntat mig, men fint blev det! Vi dukade, satte upp tipsrunda och blåste ballonger för kung och fosterland. Kände mig på riktigt yr en stund pga allt för intensivt blåsande. Sedan blev det bråttom hem för att göra iordning även oss själva, innan resten av deltagarna dök upp vid fyra.

Moa hade gjort ett jättebra jobb med att planera aktiviteter under kvällen och det blev bland annat en tipsrunda där man tävlar i olika smågrenar för att avgöra vilket svar som är det rätta. Jag fick bland annat slå in paket i par (man fick bara använda en hand var), snurra in mig som en mumie i en pappersrulle och köra gamlings-race med en krona i ögat, en tidning under armen och en galge mellan knäna. Första grenen förlorade jag men övriga vann jag, så det kändes helt klart som ett godkänt track record. För självklart var det på blodigt allvar! ;) Vann gjorde jag även i limbo, förresten. Fast hade kanske lite handikapp av att vara snäppet mindre till växten än de flesta andra. :p Min favoritlek var annars en sånglek där man i lag skulle sjunga låtar av en speciell artist för att få en utvald lagmedlem att komma på vem det rörde sig om. Mitt lag vann tyvärr inte i slutändan, men det var en hård kamp och vi hade roligt undertiden. :)

Den trevliga stämningen på klassfesten fortsatte sedan när de flesta av oss aningen sent släntrade in på området på Malåfesten. Sprang trevligt nog på syrran ganska direkt och hann dansa och socialisera med trevliga människor en ganska lagom stund innan allt stängde och det var dags att gå hem. Blev bortskämd med skjuts också från Eve till stugan, så jag slapp traska hem fyra kilometer i sommarnatten. Dagen efter vaknade jag och kände mig ärligt talat aningen sliten, men hade inget annat val än att ta mitt pick och pack och sätta mig i bilen för att påbörja den onödigt utdragna resan hem. Men drygheten till trots var det mysigt att få träffa mina kissar igen, och sammanfattningsvis kan jag bara konstatera var det en otroligt rolig kväll/helg. Helt klart var det värt det att åka upp ända från Götet, även om det blev en kort tur. :)

Idag var det dags för japanska igen, och jag promenerade både till och från skolan. I trasiga tygskor. 5 km/väg. Aja, är huvudet fåfängt och snålt så får fötterna lida. Förmodligen kommer jag att göra samma sak igen imorgon, eftersom jag avskyr att ha springskorna på mig hela dagarna. Men nu är det ju bara tre dagar kvar med lektioner, sedan (gah!) tentor om en vecka. Måste verkligen skärpa till mig och plugga mer. Och inte bara säga att jag ska skärpa till mig och plugga mer... haha. Faktiskt så ska jag ta och se över lite kanji nu medan jag väntar på att C ska bli redo att skype:a med mig. Jag hade tänkt klämma in lite bilder här som avslutning, men Eve har inte mailat över dem än så det får bli imorgon istället.

Ps. Luftvärmen har återvänt till staden, vilket jag uppskattar. Tyvärr har luftvärmen också återvänt till mitt sovrum! Hujeda mig, det är inte kul att försöka sova där inne.

2 kommentarer:

  1. Är kursen slut sen? I så fall låter det som en kort kurs! Fast den kanske bara var ovanligt intensiv och koncentrerad till första halvan av sommaren, för att vara en sommarkurs.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är officiellt 10 veckor lång eftersom det är en 15-poängskurs, men all undervisning sker under fem veckor och alla tentor utom en görs under sjätte veckan. Sedan är det en 1-poängstenta kvar bara till i augusti. Lite lustligt upplägg, som på ett sätt är skönt (eftersom man får mycket ledigt i slutet av sommaren) men som samtidigt driver upp tempot och gör kursen betydligt tuffare!

      Radera