måndag 22 juli 2013

En kattants betraktelser

Mina lediga dagar följer tydliga rutiner. Det börjar med att jag vaknar och svettas i mitt bastulika sovrum. Sedan avnjuter jag en kopp kaffe på bästa sätt, nämligen i kombination med gos med en eller annan katt och med ett avsnitt av Rizzoli and Isles på datorn. Efter det går jag en långpromenad och svettas lite mer, eftersom det är 25 grader varmt och helt molnfritt. Ja, det är så varje dag. Det är helt bisarrt, detta sommarväder. Kommer hem och äter massiv frunch. Gosar med en eller annan katt igen och tittar på ett avsnitt till medan jag äter. Sen går jag och steker i parken i några timmar, så länge jag orkar innan jag tvingas vända hem pga extrem uttorkning/uttråkning/kissnödighet. Gör några chins också (klarade 2,8 senast... sjukt nära 3). Kvällen spenderas sedan med middag, prat med C och eventuellt annat socialt umgänge. Gos med en eller annan katt och kanske ytterligare något avsnitt R&I är också ofta förkommande inslag.

På många sätt är min nuvarande levnadssituation underbar. Total avslappning, verkligen. Men tyvärr känns det också som att jag håller på att förvandlas till en tjurig gammal eremit. :p Jag har till exempel börjat ta det fina vädret för givet, och nästan slutat uppskatta det dessutom. Illa. Jag som älskar sol! Men älskar inte att det är 27 grader i min lägenheten. Min hudfärg är numera brun-svart eftersom jag spenderar så mycket tid utomhus. Känner mig nästan tvingad när det är soligt... men att längta efter en regnig dag är ju nästan en hädelse när man bor i Sverige. Igår när jag skypade med Cameron på kvällen sa jag åt honom att han var den första jag pratat med under dagen. Ansåg detta vara ganska underligt. Sedan kom jag på att det inte var sant, hade ju haft långa konversationer med katterna... Men kunde inte riktigt avgöra om det gjorde situationen mer eller mindre tragisk? :p

Fast nu överdriver jag egentligen en hel del, för jag har ju bara varit ledig på riktigt i två dagar. Haha. Idag har dessutom Vanessa varit här sedan halv sex ungefär. Jag lagade till något thai-aktigt och sen såg vi chick flick och käkade naturgodis. Inte en helt tokig kväll! Imorgon funderar jag på om jag ska försöka utforska Hisingsparken. Har bott här i snart ett år utan att ha varit där. Av någon anledning hade jag fått för mig att den var långt borta i förorten (läs: ghettot) men den är ju bara någon kilometer från mig. Sedan blir det kaffe med Emma också på kvällskvisten. Och på tisdag kommer Kamerun hem! Sedan blir det Norrland i en dryg vecka. Yay. :)

Bästa sättet att börja dagen: Disagos, Rizzoli and Isles och kaffe (utanför bild).

Kira tycker också det är varmt. Och hon föredrar helt klart mitt vatten framför sitt eget. Fast allra helst dricker hon direkt ur kranen.

Värmen gör att katterna lossar som aldrig förr. Borstade dem idag för att försöka förebygga "hår i hela lägenheten"-fenomenet. Skulle kunna bygga en ny katt av detta... och det finns oändligt mycket mer where that came from.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar