lördag 8 januari 2011

A Farewell to Malta

Nu lider vår vistelse här på Malta mot sitt slut, vilket inte känns sådär fantastiskt bra med tanke på jobbet som väntar där hemma. En helt ny termin tar sin början på tisdag, ve och fasa. :p Snön och kylan känns inte heller helt ok. Däremot längtar jag en hel del efter min katt, som lever rövare hos Stefan. :)

Sedan senaste uppdateringen har vi hunnit med en dagstripp till grannön Gozo. Där blev vi uppraggade av en taxichaufför som ville köra oss runt hela dagen och visa oss alla sevärdheter. Efter att ha prutat rätt häftigt gick vi med på det erbjudandet och det var det värt, för vi hade det riktigt bekvämt därefter. Vi såg citadellet i Victoria, Azure Window, Ggantija Temple (den äldsta fristående byggnaden i världen) och Calypsos grotta (känd från Odyssén). På kvällen kom vi hem, åt middag på en ny restaurang, delade på en vinflaska vi hade inköpt för hela 18 kronor och spelade kort.

Idag åkte vi åt andra hållet, nämligen till huvudstaden Valletta. Där var vi inte alls lika kulturella, utan strosade mest runt i godan ro och gick in i en och annan affär. Jag fyndade ett par jättebra jeans på Pull and Bear för 180 kr. Yeah baby. Sedan satt vi ett tag på ett torg och njöt av solskenet och lite glass i äkta gelato-stil.

Imorgon är vår sista dag här och då ska vi försöka sola lite innan vi beger oss mot Valletta igen och sedan vidare till flygplatsen. Planet går först 19.20, och med lite tur hinner vi till Slussen i Stockholm innan sista bussen hem till Marlene går. Annars blir det en natt på T-Centralen… :p Men förhoppningsvis hörs jag av nästa gång på måndag förmiddag då jag utvilad och glad vaknar upp i en etta i Gustavsberg.


















2 kommentarer:

  1. Välkomna hem till snön,det har blivit ordentligt mycket mer sen du for.Vi ses på Falmark,ha en bra resa!

    SvaraRadera
  2. Fina bilder! Du Linn - är du medveten om att man måste trycka tre gånger på knappen "skicka kommentar" för att det man skrivit ska publiceras! Det har jag missat - och därigenom du några kommentarer från mor

    SvaraRadera