När jag kom hem var det i alla fall supergott att rosta lite nybakat bröd! Till det experimenterade jag ihop en "yoghurt" baserad på kokosmjölk och avokado. Det gick att äta, men det var inte fantastiskt precis. Det var tillbehören - hallon, mandelsmör och torrostade nötter - som räddade det hela. I kombination med en ohälsosam mängd sötningsmedel. Så därför har jag nu ett nytt yoghurtprojekt på gång! Jag vill åt det där syrliga... och när jag ändå gjorde en ny sats mandelmjölk ikväll så testade jag även att sätta igång lite mandelyoghurt på jäsning. Återstår att se om det lyckas... det ska få stå till imorgon. Varför köper jag inte bara färdig yoghurt, undrar ni kanske. Tja, för att det är lite för enkelt? För att jag behöver lite udda projekt för att fylla min gräsänketid? Och faktiskt så köpte jag också "vanlig" yoghurt tidigare idag, det är den som är grogrunden för mina bakterier. Men som sagt, alltid trevligt med ett litet projekt. :)
Tillbaka från löprundan. Den smickrande högröda nyansen framhäver verkligen mina ögon... eller hur? ;)
Bröd! Gott, enkelt, egenhändigt komponerat och faktiskt helt mejerifritt.
Tror aldrig jag har sett en mesigare avokadokärna!
"Yoghurten" syns knappt under alla tillbehör... men på skeden kan man se att den har en vacker grön nyans, haha. Och ja, jag har ett kanelberoende. Men jag är medveten om det. Då är väl det första steget avklarat? ;)
Yoghurt in the making! I grytan alltså. Ugnsformen innehåller de bortsilade mandelbitarna från mjölktillverkningen. De ska torkas till mjöl, har jag tänkt. Inget får förfaras!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar