söndag 6 mars 2011

Öststatsgrått

Dagen började lite skakigt med vissa navigationsproblem. Av vad vi hade hört från hostelpersonal och andra hade vi fått intrycket att Bratislava var betydligt större än vad det egentligen är och begav oss därför till tågstationen för att därifrån ta bussen till de olika sevärdheterna. Dock fanns ingen där som alls verkade kunna hjälpa oss, folk var både otrevliga och okunniga i såväl engelska som geografi och verkade inte ha någon aning om var deras mest kända sevärdheter fanns! Så vi hoppade tillslut på första bästa buss och tänkte att nånstans hamnar vi ju... det gjorde vi, nämligen på andra sidan Donau. Det verkade inte så hot där, så vi satt kvar på bussen tills den gjorde en loop och kom tillbaka till stan. Där lyckades vi få syn på en trädgård som vi kände igen från en beskrivning vi hört, så vi hoppade av. Det visade sig att gamla stan låg typ 5 minuters gångväg från vårt vandrarhem. :p

Efter att ha laddat om med lite pizza tog vi oss sedan an staden igen, denna gång till fots. Och se det gick mycket bättre! Vi var uppe vid Bratislava slott och såg stora torget i Gamla Stan, bland annat. Och när vi tröttnade på att strosa runt (det är ganska kallt, 10 grader kanske men det blåser isvindar) gick vi till hostelet ett tag och åt sedan traditionell Slovakisk mat på en pub. En shoppingrunda på Tesco (choklad och andra förnödenheter) han vi också med, och så krossade jag allt motstånd i Uno.

Camerons mat: dumplings i fårost med bacon.


Min mat: piroger fyllda med kyckling och spenat. Marlene åt något liknande, fast i hennes var det fläskkött.


Nu ska jag alldeles strax sova, vi har rummet för oss själva ikväll, trevligt nog. Imorgon ska vi försöka hinna med någon fler sevärdhet här i stan innan vi åker vidare mot Wien. Så godnatt Svea!

Ps. Jag hittar inte min halsduk, den fina som jag fick av Sara för något år sedan. Måste ha förlagt den antingen i Stockholm eller någon gång under resan hit. Sad face.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar