måndag 7 mars 2011

Wiener Schnitzel

Imorse njöt vi återigen av den fantastiska frukosten på vårt slovakiska vandrarhem, flingor och mjölk och bröd med marmelad. Ja, jag var lite sarkastisk. Men man ska inte klaga när det är gratis. Dessutom var vandrarhemmet faktiskt riktigt trevligt. De lät oss lämna våra väskor där hela förmiddagen medan vi klämde in några sista sevärdheter innan vi gav oss iväg från Bratislava. Det blev en tripp till den blå kyrkan följt av lite bergsbestigning upp till ett krigsmonument av något slag.

Bussen till Wien tog ungefär en och en halv timme. Tio minuter efter påbörjad färd korsade vi gränsen till Österrike och det märktes verkligen. Jag vill inte verka fördomsfull... men det syns fortfarande stora skillnader på öst och väst. Helt plötsligt omgavs vi av en välordnad, ren miljö, med färgglada hus och ingen graffitti så långt ögat kunde nå. Och så var skyltarna fler och dessutom på ett förståeligt språk.

Wien verkar trevligt, även om vi inte har hunnit se så mycket än. Tunnelbanan var jättelätt att förstå sig på och vandrarhemmet - WOW. Det är gigantiskt och jättefräscht. Jag måste lägga upp bilder sen, för det känns svårt att förklara så att ni verkligen förstår. Men för att göra det enkelt för mig så kan jag i alla fall säga att det känns mer som ett hotell i upplägg, fast med sovsalar förstås. Vi checkade in direkt vi kom fram, sedan tog vi en liten promenad. Vi bor vid Naschmarkt som är en marknad med massvis av små stånd med mat från hela världen. Verkar spännande! Riktigt centralt är det också. Nu ikväll har vi bara lagat mat och druckit billigt vin ur porslinskoppar (och ätit en massa choklad, mums), men imorgon ska vi turista lite mer seriöst och planerar bland annat en tripp till Spanska Ridskolan för att försöka få biljetter till deras morgonövning. Hur fantastiskt vore inte det?

Nu ska vi gå och ta vår gratisdrink (vandrarhemmet har bar och man får en drink bara för att man bor här) och sen blir det duschen och sängen. Marlene har faktiskt kläckt ur sig ett par bra citat på den här resan, varav "i Wien ska vi duscha" och "på semestern ska man vara fet och full" redan är klassiker. ;) Tyvärr har jag lämnat min mobilsladd på rummet, annars hade ni kunnat få njuta av vyn över Bratislava. Nu får ni hålla tillgodo till imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar